Door het hele land worden prachtige initiatieven gestart om hulp aan Oekraïne te bieden. Ook in de Waarderpolder zijn diverse hulpacties gestart. 

IKH lid Paul Molenaar, directeur van het bedrijf Reshift aan de Nijverheidsweg heeft diverse hulpacties opgezet voor de slachtoffers uit Oekraïne. “Als bedrijf, Reshift, zetten we onze expertise en ons bereik in door te helpen bij de bouw van een hulp tool voor slachtoffers. Ook zijn we een actie gestart voor het leveren van VEEL powerbanks aan het gebied.” aldus de directeur van het bedrijf.

Samenwerken om schaal te kunnen leveren
Maar misschien hebben andere Waarderpolderbedrijven ook manieren om aan goederen op grotere schaal te komen. “Mijn uitvraag in de Waarderpolder is daarom: Wie is er bereid om deel te nemen aan hulpacties op iets grotere schaal? Er is behoefte aan zoveel dagelijkse en medische goederen.” aldus Paul Molenaar. “Ik veronderstel dat iedereen particulier wel zaken inlevert, maar het is soms ook krachtig om schaal te kunnen leveren. Dan kunnen we ook gezamenlijk transport organiseren.”

Ook Marek Top Schilders zoekt de samenwerking met bedrijven in de Waarderpolder. “We hebben twee busjes om de spullen zoals warme dekens, luiers en verbanddozen naar Polen te vervoeren. Als het lukt, zou het mooi zijn als we in samenwerking met andere bedrijven een grotere wagen kunnen laten rijden. Dan kunnen we samen zoveel mogelijk benodigde spullen leveren.”

Zie je samenwerkingsmogelijkheden voor de acties van Reshift of Marek Top Schilders?
Neem contact op met:
Paul Molenaar van Reshift via p@reshift.nl
Marek van Marek Top Schilders via info@marektopschilders.nl