Afgelopen week was het weer raak. Door een verkeersongeval op het kruispunt Oudeweg- Nijverheidsweg-Fustweg is er een werknemer van een bedrijf in de Waarderpolder zwaargewond geraakt. De bedrijven nabij het kruispunt zijn met grote regelmaat getuige van diverse verkeersongevallen. De cijfers liegen er niet om. Dit jaar hebben er al meerdere verkeersongelukken op het kruispunt plaatsgevonden en de laatste jaren staat het kruispunt op de lijst van gevaarlijkste kruispunten van Haarlem.

Al sinds 2017 maakt de Industriekring Haarlem (IKH), de belangenbehartiger van bedrijven in de Waarderpolder, zich hard voor de verkeersveiligheid op het kruispunt Oudeweg-Nijverheidsweg-Fustweg. Zowel de ondernemers nabij het kruispunt als de IKH hebben de nood tot actie op het kruispunt meerdere keren bij het Haarlemse College kenbaar gemaakt. Tot op heden is er door de gemeente nog steeds geen concrete actie tot verbetering ondernomen. 

Diverse onderzoeken bevestigen dat de aanleg van een verkeersregelinstallatie met extra opstelstroken de enige juiste oplossing is. Dit bevestigt de vermoedens van IKH en sluit aan bij de wens van de nabij het kruispunt gevestigde bedrijven. Deze bedrijven maken zich namelijk al lange tijd zorgen over de huidige verkeerssituatie én de veiligheid van hun medewerkers.  

Kruispunt Oudeweg-Nijverheidsweg-Fustweg in de Waarderpolder