Opnieuw hebben twee jongeren een stageplek gevonden bij mooie bedrijven in de Waarderpolder. De contacten zijn gelegd via Stagebureau Waarderpolder. Matches maken is niet per se het doel, maar het is geweldig als dat wel lukt.

Lucas
Lucas volgt een leer/werktraject bij A Small Gang Education. Hier worden jongeren opgeleid naar een baan in de creatieve sector. Lucas wil graag decorbouwer worden in het theater en is gek op houtbewerking en het werken met hout. Zagen, timmeren en creëren zijn hem op het lijf geschreven. Hij vond een passende stageplek bij Studio Hamerhaai. Hier worden duurzame meubels en andere items van hout gemaakt, zoals de Rijkswachters. De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de hele wereld rondgereisd. Het Rijksmuseum is weer open en nu zijn de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt niet meer nodig. De transportkisten krijgen zo een nieuw leven. Studio Hamerhaai geeft Lucas en andere studenten de kans om een vak te leren. Lucas is de jongen op de foto met de gele trui. Stagebureau Waarderpolder legde de contacten.

Mitchell
Mitchell volgt ook een leer/werktraject bij A Small Gang Education. Hij wil editor worden en bij RAS Productie, die de content maakt voor MEO, mag hij diverse bedrijfscontent editen. MEO is gevestigd in de Bamboo Offices aan de Oudeweg. MEO staat voor een inclusieve arbeidsmarkt, waarin ook ruimte is voor mensen met een arbeidshandicap. Kortgeleden heeft ceo Edwin Teljeur na tien jaar het stukje overgedragen aan Joost van der Burght. Net als Edwin is hij heel enthousiast om jongeren een kans te geven en samen te werken met partijen die dit ook willen.

Heb je ook een open stageplek en zit je springen om handige handen?
Neem contact op met Sandra van Zijl van Stagebureau Waarderpolder sandra@waarderpolder.nl.