Het passagiersschip Aurora, waarop tijdelijk extra opvangplaatsen beschikbaar zijn gesteld voor dak- en thuislozen, wordt tijdelijk verplaatst naar de Conradkade in de Waarderpolder. Het schip lag afgelopen maanden aan de Spaarndamseweg in Haarlem-Noord. Vanaf 7 juli komt het schip tijdelijk aan de Conradkade in de Industriehaven in de Waarderpolder te liggen. 

Dat gebeurt zodat er in Haarlem-Noord ruimte komt voor het aanleggen van riviercruiseschepen die deze aanlegplaats eerder reserveerden. Uiterlijk 30 september wordt het passagiersschip met de opvanglocatie weer teruggeplaatst naar de Spaarndamseweg. Het college van gemeente Haarlem heeft dit afgelopen dinsdag besloten.

Conradkade

Ondernemers mogen geen last ondervinden
Woensdag heeft de gemeente in een gesprek met de ondernemersvereniging Industriekring Haarlem (IKH) de noodzaak voor de verplaatsing toegelicht. Daarbij heeft de IKH de belangen van de ondernemers in de Waarderpolder onder de aandacht gebracht en de maximale termijn van de ligplaats aan de Conradkade tot 1 oktober dit jaar.

Met de IKH is ook besproken dat de ondernemers in de Waarderpolder geen overlast ondervinden van de tijdelijke opvanglocatie. Ook in Haarlem-Noord golden diverse afspraken. Door de beveiliging rond het schip en de goede naleving van de regels door de dak- en thuislozen hebben omwonenden daar nauwelijks overlast ervaren.

Alpha Security, het beveiligingsbedrijf dat ook de Collectieve Beveiliging Waarderpolder uitvoert, verzorgt de bewaking bij de Aurora. Dat gebeurt 24 uur per dag, zeven dagen per week. Bedrijven die toch overlast ervaren, kunnen rechtstreeks naar een apart nummer van Alpha Security bellen. De omliggende bedrijven kunnen dit nummer opvragen bij Parkmanagement Waarderpolder.

Kijk voor actuele informatie op www.waarderpolder.nl